Skip to content
GaunKhaneKhata
Post

gaunkhanekatha part 1

September 29, 2026 · gaunadmin
प्रश्न: १ कालो कुकुरले सेतो टोपी लगाउँछ, के हो?

उत्तर: हँडियामा पकाएको भात / ताप्के

प्रश्न: २ काट्दा रगत आउँदैन, बाल्दा धुवाँ आउँदैन, के हो?

उत्तर: कपाल

प्रश्न: ३ अगाडि बढ्छ तर कहिल्यै फर्कँदैन, के हो?

उत्तर: उमेर / समय

प्रश्न: ४ भित्र मासु, बाहिर हड्डी, के हो?

उत्तर: घोंगी / कछुवा

प्रश्न: ५ जति तात्यो, उति बढी पग्लिन्छ तर पानी होइन, के हो?

उत्तर: मैनबत्ती

प्रश्न: ६ वनबाट निस्क्यो ढुकुर, घरमा आयो पोथी, ढोकामा बसेर रुन थाल्यो, के हो?

उत्तर: घण्टी

प्रश्न: ७ एउटा रूखमा बाह्र वटा हाँगा, प्रत्येक हाँगामा तीस वटा पात, के हो?

उत्तर: वर्ष, महिना र दिन

प्रश्न: ८ दुई दाजुभाइ एउटै कोठामा बस्छन्, तर एक-अर्कालाई कहिल्यै देख्दैनन्, के हो?

उत्तर: आँखा

प्रश्न: ९ सुत्दा उठ्छ, उठ्दा सुत्छ, के हो?

उत्तर: गोडाको पैतला

प्रश्न: १० जति धेरै झिक्यो, उति ठूलो हुँदै जाने, के हो?

उत्तर: खाल्डो (खाडल)