Skip to content
GaunKhaneKhata
Riddle

गाउँखाने कथा (Riddle / Question) part 2

September 29, 2026 · gaunadmin
प्रश्न: ९ सुत्दा उठ्छ, उठ्दा सुत्छ, के हो?

उत्तर: गोडाको पैतला

प्रश्न: १० जति धेरै झिक्यो, उति ठूलो हुँदै जाने, के हो?

उत्तर: खाल्डो (खाडल)

प्रश्न: ११ अगाडि आँखै-आँखा, पछाडि काँडै-काँडा, के हो?

उत्तर: कटहर

प्रश्न: १२ पानीमा जन्मेको, पानीमै हुर्केको, तर पानी छुने बित्तिकै मरिहाल्ने, के हो?

उत्तर: नुन

प्रश्न: १३ सानो छँदा पुच्छर हुन्छ, ठूलो भएपछि पुच्छर झर्छ, के हो?

उत्तर: भ्यागुतो

प्रश्न: १४ हात नभएको, गोडा नभएको, तर रूख चढ्न सक्ने, के हो?

उत्तर: लहरा / सर्प

प्रश्न: १५ आमा हरियो, छोरी रातो, नाति कालो, के हो?

उत्तर: इलायची / अलैंची

प्रश्न: १६ काट्दा टुक्रा हुँदैन, कुट्दा धूलो हुँदैन, के हो?

उत्तर: पानी

प्रश्न: १७ राति फुल्छ, दिउँसो सुक्छ, के हो?

उत्तर: तारा

प्रश्न: १८ आमाभन्दा छोरी अग्ली, के हो?

उत्तर: बाँसको तामा / बाँस