Skip to content
GaunKhaneKhata
Riddle

गाउँखाने कथा (Riddle / Question) part 3

September 29, 2026 · gaunadmin
प्रश्न: १९ अगाडि हिँड्छ, तर पाइला छाड्दैन, के हो?

उत्तर: नदी / हावा

प्रश्न: २० सबैको घरमा जान्छ, तर भित्र पस्न सक्दैन, के हो?

उत्तर: बाटो

प्रश्न: २१ एउटा यस्तो चिज, जसलाई जति बाँड्यो उति बढ्छ, के हो?

उत्तर: ज्ञान / विद्या

प्रश्न: २२ मुटु छ तर धड्कँदैन, जीउ छ तर सास फेर्दैन, के हो?

उत्तर: रूख

प्रश्न: २३ सेतो खेतमा कालो बिउ, हातले छरिन्छ, आँखाले टिपिन्छ, के हो?

उत्तर: अक्षर / किताब

प्रश्न: २४ जति छिटो दगुर्छ, उति छिटो छोटो हुन्छ, के हो?

उत्तर: चुरोट

प्रश्न: २५ दिउँसो हराउँछ, राति आउँछ, प्रकाश दिएर आफू पग्लिन्छ, के हो?

उत्तर: दियो / जुन

प्रश्न: २६ एउटा पोखरीमा एउटै माछा, के हो?

उत्तर: जिब्रो

प्रश्न: २७ चार जना दाजुभाइ एउटै टोपी लगाउँछन्, के हो?

उत्तर: खटियाको गोडा

प्रश्न: २८ मुख छैन तर टोक्छ, पखेटा छैन तर उड्छ, के हो?

उत्तर: हावा