Skip to content
GaunKhaneKhata
Riddle

गाउँखाने कथा (Riddle / Question) part 5

September 29, 2026 · gaunadmin
प्रश्न: ३९ पानीमा हिँड्छ तर डुब्दैन, के हो?

उत्तर: छायाँ

प्रश्न: ४० आउँछ तर देखिँदैन, जान्छ तर सुनिँदैन, के हो?

उत्तर: हावा

प्रश्न: ४१ काट्दा रुन्छ, तर मान्छे होइन, के हो?

उत्तर: प्याजी (प्याज)

प्रश्न: ४२ रातो छ तर फल होइन, पिरो छ तर विष होइन, के हो?

उत्तर: खुर्सानी

प्रश्न: ४३ एउटा कोठामा बाह्र वटा ढोका, के हो?

उत्तर: घडी

प्रश्न: ४४ माथिबाट खस्दा मर्दैन, तर पानीमा डुबाउँदा मर्छ, के हो?

उत्तर: कागज

प्रश्न: ४५ बिना पखेटा उड्छ, बिना आँखा रुन्छ, के हो?

उत्तर: बादल

प्रश्न: ४६ बिहान चार खुट्टामा, दिउँसो दुई खुट्टामा, बेलुका तीन खुट्टामा हिँड्ने, के हो?

उत्तर: मान्छे

प्रश्न: ४७ पात छ तर रूख होइन, ओछ्यान छ तर सुत्दैन, के हो?

उत्तर: किताब

प्रश्न: ४८ भित्र कालो, बाहिर सेतो, बाल्दा रातो, के हो?

उत्तर: कोइला