Skip to content
GaunKhaneKhata
Riddle

गाउँखाने कथा (Riddle / Question) part 7

September 29, 2026 · gaunadmin
प्रश्न: ५९ सेतो टोपी, हरियो कपडा, भित्र अमिलो र पोसिलो, के हो?

उत्तर: मुला

प्रश्न: ६० माटोमा उब्जिन्छ, भाँडोमा पाक्छ, पेटमा बस्छ, के हो?

उत्तर: अन्न / भात

प्रश्न: ६१ जिउँदो हुँदा हिँड्दैन, मरेपछि हिँड्छ, के हो?

उत्तर: काठको डुङ्गा

प्रश्न: ६२ जति सुकायो उति भिझ्छ, के हो?

उत्तर: रुमाल (टुवेल)

प्रश्न: ६३ झ्याल छ ढोका छ, तर पस्न सकिँदैन, के हो?

उत्तर: झ्यालको जाली

प्रश्न: ६४ हातमा छ तर समात्न सकिँदैन, के हो?

उत्तर: छायाँ

प्रश्न: ६५ दुईटा कान भएको, तर सुन्न नसक्ने, के हो?

उत्तर: कप / सुराही

प्रश्न: ६६ दिनभरि भरिन्छ, राति खाली हुन्छ, के हो?

उत्तर: जेल / जुत्ता

प्रश्न: ६७ बिना प्वालको बाँसुरी, बिना धागोको बाजा, के हो?

उत्तर: कण्ठ

प्रश्न: ६८ टाउको छ तर कपाल छैन, के हो?

उत्तर: सरसो / प्याज