Skip to content
GaunKhaneKhata
Riddle

गाउँखाने कथा (Riddle / Question) part 6

September 29, 2026 · gaunadmin
प्रश्न: ४९ कान छ तर सुन्दैन, आँखै-आँखा छ तर देख्दैन, के हो?

उत्तर: आलु

प्रश्न: ५० हात छ, मुख छ तर जिउ छैन, के हो?

उत्तर: कमिज (सर्ट)

प्रश्न: ५१ तल बास, माथि बास, बिचमा रसै रस, के हो?

उत्तर: उखु

प्रश्न: ५२ भित्र रातो, बाहिर हरियो, बिचमा काला मोती, के हो?

उत्तर: खर्बुजा

प्रश्न: ५३ खुट्टा छैन तर हिँड्छ, हात छैन तर हान्छ, के हो?

उत्तर: समय / घडी

प्रश्न: ५४ एउटै बाटोमा हिँड्छन्, तर कहिल्यै भेट हुँदैन, के हो?

उत्तर: रेलको लिक

प्रश्न: ५५ आगो नबाली पाक्ने, के हो?

उत्तर: फलफूल

प्रश्न: ५६ बजारमा किन्दा कालो, बाल्दा रातो, फाल्दा सेतो, के हो?

उत्तर: कोइला

प्रश्न: ५७ तिमीले छोए पछि त्यो तिम्रो हुन्छ, तर अरूले धेरै प्रयोग गर्छन्, के हो?

उत्तर: तिम्रो नाम

प्रश्न: ५८ भित्तामा झुण्डिन्छ तर कहिल्यै लड्दैन, के हो?

उत्तर: फोटो / घडी